چه کسی می داند که در ته نشین های رسوبی یک جواهر ارشمند و کمیاب زندگی می کند؟
شاید در رسوبات آتشفشان ها یافتن الماس سفید دور از ذهن نباشد اما گوهر کم یاب و قیمتی الماس سیاه را در آتشفشان ها نمی توان یافت. اگر به رنگ مشکی به عنوان رنگ قدرت علاقه مندید و به تبع آن جواهراتی نظیر الماس سیاه بیشتر از جواهراتی نظیر انگشتر عقیق یا انگشتر فیروزه نظر شما را به خود جلب می کند در این مقاله با ما همراه باشید.
قیقهمانطور که سایر سنگ های زینتی مانند عقیق و فیروزه انواع گوناگونی دارند جواهر ارزشمند الماس نیز دارای انواع مختلفی است. ویژگی های الماس های سیاه به طور کامل با ویژگی های الماس های معمولی تفاوت دارند. در زیر به برخی از این تفاوت ها اشاره می کنیم.
طبق تعاریفی که در مقالات گذشته در خصوص الماس معمولی ارائه کردیم حتما می دانید که ساختار الماس های معمولی، به شکل تک بلورهای عظیم،است. اما الماس های سیاه از میلیون ها بلور الماس ریز به هم چسبیده، شکل گرفته اند و دقیقا همین موضوع باعث شده که ساختار شکننده ای داشته باشند.
نکته دیگری که در خصوص ساختار الماس سیاه می توان گفت این است که به جز گرافیت در ترکیب آن هماتیت یا بلور های کنگلومرا به کار رفته که به این گوهر زیبا خاصیت مغناطیسی کمی نیز بخشیده است.
همانطور که امروزه الماسهای رنگی علیرغم کمیاب بودن آنها در طبیعت در فروشگاهها زیاد دیده میشوند، بیشتر الماسهای سیاه نیز به صورت مصنوعی تهیه شده و به بازار عرضه میشوند. معمولا الماسهای سفیدی که کیفیت پایینی دارند در برابر حرارت و پرتوافکنی قرار میگیرند تا رنگ آنها تیره شود. در نتیجه بیشتر الماسهای سیاهی که در بازار دیده میشوند به طور طبیعی به این رنگ در نیامدهاند؛ اما نکته جالب اینجا است که الماس سیاه چه به صورت طبیعی شکل بگیرد یا به طور مصنوعی تیره شود ترکیبات شیمیایی یکسانی دارد.
در گذشته بیشتر جواهرات ارزشمند را با الماس های معمولی می ساختند و الماس سیاه بیشتر کاربرد صنعتی داشت اما امروزه جواهرات الماس سیاه نیز طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است و با توجه به کمیاب بودن قیمت بالتری نیز دارند.
الماس سیاه در سه شکل مختلف وجود دارد:
الماس سیاه فانتزی را به سختی تراش می دهند و از آن برای استفاده در جواهراتی مانند گوشواره، گردنبند و انگشتر استفاده می کنند. در حال حاضر شما علاوه بر خرید انگشتر عقیق یا خرید انگشتر فیروزه می توانید در جواهرات خود از انگشتر الماس سیاه نیز به عنوان یک جواهر گران بها استفاده کنسد.
ساختار شیمیایی الماس سیاه درست همانند نوع سفید آن است اما وجود گرافیت در این سنگ، رنگ آن را به سیاه تبدیل میکند. الماس سیاه به دلیل داشتن ساختار چندبلوری، تلالو و درخشش ندارد. این ساختار باعث میشود نور به جای شکست، جذب شود و ظاهر الماس را مات کند.
نظرات 0